• Kısa ve orta dönem yerine uzun döneme
  • Parçalar yerine bütüne
  • Olaylar yerine yapı ve sistemlere
  • Sonuçlar kadar sebeplere
  • Tek boyutlu düşünceden çok boyutlu düşünceye

21 Ocak 2012 Cumartesi

Uzaklardan Bir Dizi: My One And Only

ImageGece geç saatlerde yattığım için keşfettim onu..Özellikle benim gibi pek dizi seyretmeyen biri için zamanla bir tutkuya dönüştü..Artık hafta içi saat 03:25'de Tv başındayım. Dizi, Kore televizyonu KBS World Tv'de ingilizce alt yazılı olarak yayınlanıyor. 
Bir Güney Kore dizisi ama hikaye çok tanıdık..Zengin kız , fakir erkek..Ve aşk..
Diziyi bana sevdiren sadece hikayenin tanıdık olması ve  dizinin birbirinden güzel aktrisleri değil tabii ki..

Çocukluğumdan beri, ben başka kültürlere ve başka ülkelere hep ilgi duymuşumdur. Hep merak etmişimdir. Acaba onlar nasıl yaşarlar ve ne düşünürler..Bizim gibi gülerler mi, sevinirler mi, ağlarlar mı? Onlar da bizim gibi mi? Ülkeleri, iklimleri, coğrafyaları, dilleri, yemekleri, davranışları, tarihleri, dinleri bende hep bir merak konusudur.

Ve bu dizi, bana aslında Kore kültürünün bize ne kadar yakın olduğunu farkettirdi. Ve onları tanıdıkça, dizide yaşam biçimlerini, aile yapılarını, birbirleriyle olan münasebetlerini, davranış şekillerini vb gördükçe artık onlar bana öteki değildi, daha tanıdıktı..
***
Dizinin kahramanları, yakışıklı ama fakir Unchan ile çok  güzel ve zengin Gunghwa..
Güzel aktrisimiz, Mirae Architects şirketinin sahipleri, Mr&Mrs Na'nın kızları..
Unchan ise kalabalık bir aile çocuğu ve çalışkan biri..İdeali bu şirkete girmek..Duygularını pek belli etmek istemeyen biri zira Gungwha'ya hala onun duymak istediği şeyi söylemedi..Yine bu firmada abisinin eşi, yani gelinleri Doyeong ve gelinin ablası Dohui  çalışıyor..Abisi, Gachan, hukuk okuyor, yakında avukat olacak..İyi biri ama biraz sorumsuz..Ailede başkaları da var tabii ama onlar, hani bilirsiniz biraz renk olsun biraz  hikayeyi tamamlasınlar diye varlar.
Kayınvalide gelinini pek önemsemiyor, hep tersliyor..Diğer yandan kayınvalideler de anlaşamıyor. Unchan'ın annesi ile gelinlerinin annesi yani kasabanın belediye başkanı olan kadın hiç geçinemiyorlar..
Gunghwa'nın annesi, kızlarının Unchan ile yakınlaşmasından rahatsız.. Kendi şirketlerinde çalışan  Seojun  ile evlenmesini istiyor..
Unchan'ın babası ile Gunghwa'nın babası arasında da bir hikaye var, geçmişte yolları tatsız bir şekilde kesişmiş..Ama ne olduğunu şu an ben de bilmiyorum..Bir kalem var, onun bir hikayesi var..O kalem neyin nesidir, onu gelecek bölümlerde öğreneceğiz..Adam ikide bir kenara çekilip kaleme bakıyor, duvara bakıyor, yere bakıyor, düşünüyor falan..Benzer kalemi, firma sahibinin de elinde görünce şok olmuştu..

Mirae'nin kurucusu, Gramps, Gunghwa'nın dedesi..Yani annesinin babası..Anne, pek bir güven vermiyor, ilerleyen bölümlerde kesin bir şeyler karıştıracak, bu belli..

Unchan ile firmanın en büyük hissedarı ve kurucusu olan amcanın yolları kesişti. Amca -ki firmada artık çalışmıyor, kendi atölyesi var, orada vakit geçiriyor-  çocuğu pek bir sevdi ve o da belli ki Unchan'ı yetiştirecek ve sahip çıkacak..

Aşk, bir dünya engelle karşılaşsa da  yine kendi yolunu bulduğu için herhalde en kuvvetli duygumuz ve dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın hep anlamlı...

Bakalım Unchan ve Gungwha ne engellerle karşılaşacaklar..

Yani olaylar olaylar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; Kölesi değil! Fikirlere karşı hiçbir taahhüdüm yoktur; ister korur, ister değiştiririm. Cenap Şahabettin

Ne kadar az bilirseniz; o kadar şiddetle müdafaa edersiniz. Bertrand Russell


Yarın yeni şeyler öğreneceğim..Ve bu nedenle bugünkü fikirlerim yarın değişebilir. Ben sadece verdiğim sözlerin tutsağıyım, düşüncelerimin ve fikirlerimin değil! Y.A

Konuşup anlaşamayacağım hiç kimse yoktur; anlaşamıyorsak konuşamadığımız içindir. Y.A

Sayfa Görünümü

Buradaki yazılar, tamamen kendi düşüncelerimi ve fikirlerimi içerir. Burada sunulan bilgilerin, kullanılan verilerin doğru ve güvenilir olması için gereken özeni göstermiş olsam da size doğruluğunu ve kesinliğini garanti edemem. Yazılarım, herhangi bir kişi veya zümreyi hedef almaz. Hiçbir kurum veya kuruluş ile bağlantılı değildir. Bu blog, kişisel bir blog olup yazıların yayım hakkı Yusuf Aygün'e aittir. Kaynak göstermek ve link vermek şartıyla yazılarımı kullanabilir, alıntı yapabilirsiniz... Her yazı, bir emeğin ürünüdür. Emeğe saygı göstermenizden dolayı teşekkür ederim.